Când Borat cântă imnul Kazahstanului

Undeva la mijlocul anului trecut, echipa feminină de sabie a României câștiga Campionatele Europene de Scrimă. Se întâmpla în Sheffield, Marea Britanie, un oraș liniștit din Marea Britanie. În momentul de vârf al reușitei lor, intonarea imnului pe prima poziție a podiumului, fetele noastre au avut surpriza de a auzi fostul imn al Republicii Socialiste România (Trei culori) în loc de clasicul Deșteaptă-te, Române! Un moment penibil, am titrat eu atunci.

Dar asta n-a fost  nimic pe lângă ce s-a întâmplat la Campionatele de Tir ale Țărilor Arabe, ediția a zecea. Kuweit. Câștigă Maria Dmitrienko, reprezentanta Kazahstanului. Pe podium, în vârful emoțiilor, Maria se pregătea să asculte propriul imn. Surpriză, însă. Organizatorii au încurcat imnurile, dar de aceasta dată nu au mai difuzat un cântec care să reprezinte cât de puțin țara. În loc de imnul național al Kazahstanului, din boxe s-a auzit un cântec-parodie realizat de Sacha Baron Cohen și cântat în Borat, satira politică și socială transformată în film artistic de actorul și producătorul britanic în 2006.

Reacția Mariei Dmitrienko a fost una destul de rezervată, sportiva mulțumindu-se să zâmbească la finalul imnului fals. Organizatorii și-au cerut imediat scuze, susținând că a fost o eroare de download de pe internet (?!) și au propus reluarea ceremoniei, lucru care s-a întâmplat câteva ore mai târziu. Foarte interesant, filmul lui Sacha Baron Cohen a fost interzis atât în Kazahstan, cât și în Kuweit, scandalul diplomatic și legal fiind încă în desfășurare între echipa de producție a filmului și autoritățile kazace.

Cei care au văzut filmul știu despre ce este vorba, cei care nu l-au văzut au mai jos versurile. Se observă foarte ușor faptul că versurile sunt departe de a reprezenta în vreun fel o țară la nivel oficial.

Kazakhstan greatest country in the world.
All other countries are run by little girls.
Kazakhstan number one exporter of potassium.
Other countries have inferior potassium.

Kazakhstan home of Tinshein swimming pool.
It’s length thirty meter and width six meter.
Filtration system a marvel to behold.
It remove 80 percent of human solid waste.

Kazakhstan, Kazakhstan you very nice place.
From Plains of Tarashek to Norther fence of Jewtown.
Kazakhstan friend of all except Uzbekistan.
They very nosey people with bone in their brain.

Kazakhstan industry best in the world.
We incented toffee and trouser belt.
Kazakhstan’s prostitutes cleanest in the region.
Except of course Turkmenistan’s

Kazakhstan, Kazakhstan you very nice place.
From Plains of Tarashek to Norther fence of Jewtown.
Come grasp the might phenis of our leader.
From junction with the testes to tip of its face!

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Un Comentariu

  1. Pingback: polimedia.us/fain

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.