Când presa de sport nu are reprezentanţi

Ai noştri şi-au făcut 50 de posturi TV unde comentează ce-a făcut familia Becali şi ambalează totul sub formă de “Ştiri sportive”, că nici măcar “Ştiri din sport” nu-s în stare să zică, de parcă ştirile aleargă şi sar în înălţime. Ai noştri au ziare de sport în care apar smiley-uri în titluri, apoi ies la televizor şi vorbesc mega serios de problemele psihice ale unor jucători sau ale altora. Ai noştri îi sar în cap lui Gheorghe Hagi, un jucător căruia nu ar rebui să-i face statuie, ci să-i modelăm chipul în Bucegi, aşa cum americanii au făcut în Mount Rushmore cu preşedinţii lor. Ai noştri continuă să-i ceară părerea lui Giovanni, un tip care i-a scuipat şi le-a zis că put. Toate în direct. Ai noştri vând căcaturi ambalate în plastic deodată cu ziarul şi apoi se laudă că ziarul lor e cumpărat şi citit de câteva zeci de persoane pe număr.

Dar când e vorba ca presa de sport din România să fie reprezentată la nivel internaţional, France Football îi ignoră pe cei care scormonesc în rahatul de aici şi apelează la Radu Timofte, unul dintre românii care lucrează pentru Reuters. Care tace şi îşi vede de treabă. Şi votează pentru România alături de Cristi Chivu şi Răzvan Lucescu, căpitanul şi selecţionerul Naţionalei, în clasamentul Balonului de Aur acordat de FIFA şi de France Football.

Nu-i rău.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Un Comentariu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.