Centura, vă rog!

Sunt un promotor al siguranței rutiere din momentul în care am fost în vizită la centrul de teste Renault de la lângă Paris și am asistat pe viu la un crash-test. N-ați vrea să știți cum e sunetul ăla de metal pe metal într-o hală. Mi-a intrat în mijlocul creierului și, de atunci, insist ca toată lumea să poarte centură în mașina mea. Chiar și în spate. Nu aveți idee cât de important e lucrul ăsta pentru cei din față, mai ales.

Lucrurile sunt însă complicate. Și există încă eroi care nu-și pun centura. Asta poate fi pusă pe același plan cu cei care refuză să-și pună pneuri de iarnă, deși este unul dintre elementele prin care chiar simți diferența atunci când rulezi.

Nu fac însă astăzi apologia centurii. Iar celor care nu-și pun centura le urez doar – oricât de prăpăstios ar suna – să asiste activ la un accident fără a o avea cuplată. Și să trăiască pentru a-mi da dreptate. Atât.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Un Comentariu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.