Crucea Secolului stă în calea evoluţiei poporului român

Dacă aveţi multă treabă prin zona Pieţei Charles de Gaulle, aţi face bine să vă daţi demisia, să rezolvaţi problemele şi să mergeţi să vedeţi în Herăstrăul până în luna martie. Pentru că din martie, dragilor, zona se va transforma din ce e acum, o intersecţie complicată, într-o intersecţie mai simplă, dar cu dedesubturi complicate.

În martie vor începe lucrările de amanajare a unei parcări supraetajate, a unei zone pietonale subterane cu magazine încorporate pentru corporatiştii din clădirea de birouri şi pentru muncitorii la stat de la TVR şi a unui pasaj care îţi va permite să treci cu maşina dinspre Aviatorilor înspre Ambasada Chinei fără a fi nevoit să stai la semafor sau să aştepţi să treacă taximetriştii care au spart galbenul spre roşu la semafoarele de pe străzile perpendiculare. Ideea nu e rea, în esenţă, doar că, pentru doi ani de-acum înainte (timp teoretic, evident, pentru că practica ne arată un 2015 semeţ întinzându-şi aripile prin pasaj), cei care trec prin zonă vor avea de îndurat cea am îndurat cu toţii acum un an şi ceva, până la finalizarea lucărilor de la Pasajul Băneasa.

Partea amuzantă e că există o mare problemă care împiedică începerea lucrărilor. Şi nu e vorba de bani sau de compania care va construi toată tărăşenia. Când zic problemă mare, zic MARE. BIG. Ministerul Culturii nu e de acord cu mutarea temporară a crucii din mijlocul intersecţiei, fraţilor. Care, FIY, se numeşte oficial “Crucea Secolului”. Păi şi cum să nu zici că Biserica stă în continuare în calea evoluţiei?

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

3 Comentarii

  1. E bine ca stim cum sa cheltuim bani. Nu e o idee rea, dar dupa ce anul trecut au bagat plugul in piatra cubica pe tot bulevardul ca sa il asfalteze, faptul ca vor incepe un nou santier in zona mi se pare un exemplu stralucit de programare strategica de cheltuire a banului public. S-au gandit probabil ca e mai bine sa sparga ei asfaltul proaspat turnat inainte sa apara gropile in mod „natural”.
    Cat priveste monumentul, eu il stiu drept „Omagiul Biscuitelui”, asa ca nu am probleme cu Biserica pe tema asta, iar daca ar exista totusi probleme cu „autoritatea tutelara divina” oricum ar fi mai mici decat cele pe care le produce Catedrala Mantuielii Neamului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.