Mândrie națională

Mândru că sunt român?

Voi începe să fiu mândru atunci când cei din Praga, Budapesta, Zagreb, Ljublijana vor veni la București cu aceeași plăcere cu care mergem noi la ei. Nu duc discuția mai departe, de la Austria încolo vin ăia încoace doar obligați.

Voi fi mândru când vom înceta să ridicăm osanale uneia dintre cele mai odioase clădiri din istoria arhitecturii mondiale.

Voi fi mândru când, aflat în vacanță, nu-mi va fi rușine să zic că sunt din România. Așa cum se întâmplă azi. De fiecare dată.

Voi fi mândru când și voi veți avea motive să fiți mândri.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Un Comentariu

  1. Da, Mircea, ai dreptate. Si mie imi este rusine ca sunt roman. Sau cel putin mi-a fost in Eurotrip, in vara. Mai bine ziceam ca sunt din Transilvania, pentru ca lumea sa nu se uite critica la mine. E trist.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.