O opinie

“Te iau în derâdere în fiecare zi. Intră cu forța în viața ta, te critică pe nedrept și apoi dispar. Flirtează cu tine de pe clădiri înalte și te fac să te simți mic. Îți transmit de pe autobuze mesaje impertinente care te anunță că nu ești destul de sexy și că toată distracția e de fapt în altă parte. Sunt pe TV, făcând-o pe prietena ta să se simtă prost. Au acces la cea mai sofisticată tehnologie pe care lumea a văzut-o vreodată și te intimidează cu ea. Ei sunt Agenții de Publicitate și râd de tine.

Oricum, ție îți e interzis să îi atingi. Mărcile înregistrate, drepturile de proprietate intelectuală și legea drepturilor de autor înseamnă că Advertiserii pot spune ce vor, când vor, într-o imunitate totală.

Fuck that! Orice reclamă aflată în spațiul public care nu-ți dă dreptul să alegi dacă vrei sau nu s-o vezi este a ta. Poți s-o iei, s-o modifici și s-o reutilizezi. Poți să faci ce vrei cu ea. Să ceri permisiunea pentru asta e ca și cum i-ai cere cuiva dreptul de a păstra o piatră pe care tocmai a aruncat-o spre capul tău.

Nu le ești dator cu nimic companiilor. Mai mult decît atât, nu le ești dator cu un comportament politicos. Ele îți sunt datoare ție. Ți-au rearanjat lumea pentru a se așeza direct în fața ta. Nu ți-au cerut niciodată permisiunea pentru a face asta, nici măcar să nu te gândești să începi să le-o ceri tu lor.”

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

4 Comentarii

  1. Știu. Dar, chiar și dacă ar fi așa, e o idee validă :) Asta contează. Restul e problema lor.

    Apropo, și la noi a fost acuzat recent un onliner că a furat ideea altuia. Deși nu a făcut decât să parodieze. Semantică… :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.