Românii țin cu Dumnezeu, dar nu prea

Trăim în superba țară în care 73% dintre concetățeni susțin că au încredere multă sau foarte multă în biserică, ba chiar 61% susțin că se roagă în fiecare zi, iar 70% ajută cu bani bisericile (conform unui studiu recent al Fundației Soros). Cu toate acestea, doar 25% dintre români susțin că teoria evoluției nu este corectă, iar 55% susțin în gura mare că aceasta este reală. Eșantioanele sunt relativ egale: 1204 de persoane pentru studiu Soros, 1005 persoane pentru studiul la nivel european de mai jos.

Există vreo explicație logică în afară de faptul că vreo 25 de procente dintre cei care respiră același aer în aceeași limbă sunt reprezentate de cretini?

P.S. Graficul de mai jos reprezintă procentul de subiecți care au reacționat prin “Adevărat”, “Nu sunt sigur” sau “Fals” la afirmația “Oamenii, așa cum îi știm, s-au dezvoltat din specii anterioare de animale”.

 

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

3 Comentarii

  1. Tot e mai bine ca-n USA. Măcar noi suntem doar 22 de milioane. Aia sunt sute de milioane. Procentual nu e mare diferență, dar dacă stai să te gândești câți ignoranți americani fac umbra continentului… Stăm bine :)

  2. Dacă-mi permiteți, românul și sondajele sunt două treburi “foarte” paralele. Îți garantez că dacă ieși pe stradă și vrei sa faci un sondaj, dau mai bine zis dacă vrei să influențezi rezultatele, nu trebuie decât să zici “știți, ceilalți au zis că DA”, și îți promit că opinia se schimbă radical (cel puțin în 90% din cazuri).

    Pe lângă asta, nimeni nu vrea să nu-și poată scălda copilul în apă sfinșită, ori să nu se poată duce la altar (că de, cum căsătorie fără coroană, popă, tămâie.. ce-or să zică rudele).

    Concluzia e simplă: “Am evoluat dintr-un alt mamifer, dar și dumnezeu există. Las’ că-i bine așa, că oricum imediat începe meciul, ce mă doare pe mine de… din astea.”. Așa îi place românului să se anuleze.

  3. Vorba lui Cucu : “In Romania si-n Rai, totu-i posibil!”.
    Unii vor doar sa sponsorizeze biserica, probabil.. sa o luam invers! Credinciosii platesc si ei taxe la stat, bani care se transforma la un moment dat in subventii si care se indreapta, inclusiv, catre centre de cercetari ale teoriei evolutiei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.