Să râdem cu PD-L

Revin la subiectul OUG 50, ordonanța creditelor. Despre care deputații PD-L din Comisia de Buget Finanțe Bănci (BFB) de pe lângă Camera Deputaților au spus că trebuie modificată astfel încât FMI să ne dea ultima tranșă a împrumutului promis (vreo 900 de milioane de euro). Pentru că “FMI a condiționat acordarea tranșei de schimbarea OUG 50 astfel încât ea să nu se aplice la creditele în derulare”.

Nu vă țin cu povești, că pierdeți firul extrem de complicat al poveștii. Vă prezint însă două declarații ale unor parlamentari care servesc același partid de guvernământ: PD-L.

Ne-au convins cei de la BNR (e vorba de susţinerea OUG în forma agreată de bănci, n.r.), ei anunţându-ne că această condiţie este o condiţionalitate din acordul pe care îl avem încheiat cu FMI” – Adrian Hodorel Nițu, membru al Comisiei BFB.

Declarațiile lui Nițu au fost susținute de toți ceilalți membri ai PD-L din Comisia care decide în ce formă intră OUG 50 la vot în Cameră. Aceste afirmații care păreau că au decis meciul OUG 50 în favoarea băncilor, care vor ca regulile clare cu privire la contracte să se aplice doar viitoarelor convenții de credit semnate de români, urmând ca ceilalți circa șapte milioane să rămână cu creditele pline de clauze abuzive.

Surpriză, însă: senatorul Iulian Urban iese astăzi pe blogul personal cu o însemnare care dă peste cap toate declarațiile sprijinite pe acordul cu FMI. Luați de-aici, prieteni (sublinerile îmi aparțin):

“Ne-au” ? Care “noi ne-au”? Sa spuna nominal care sunt cei care, pe romaneste, au pus botu’ la ceva ce nu voi putea accepta niciodata: faptul ca bancile vor sa demonstreze ca sunt singurele entitati aflate mai presus de lege.

D-le deputat PDL Nitu, pe mine nu m-au convins. Si nici pe ceilalti numai vreo 90 de senatori care am votat OUG 50 exact asa cum a venit de la Guvernul PDL. Pe care dvs. acum ati reusit sa il puneti intr-o situatie si intr-o lumina dezastruoasa in fata romanilor. Asa cum ati reusit pe forumuri sa aduceti prin aceasta declaratie si prin atitudinea dvs. PERSONALA pro-banci, imense deservicii de imagine pentru PDL. Vi le asumati? Pentru ca noi astialalti care nu am fost “convinsi” de banci si BNR si care suntem membri PDL , ne dezicem total de ceea ce faceti dvs. acolo la Comisia de Buget-Finante din Camera Deputatilor.

Eu ca Senat am vazut, citit si votat scrisoarea Guvernului Romaniei trimisa la FMI si o spun raspicat : NU SCRIE NICAIERI SUB SEMNATURA PREMIERULUI BOC VREUN ANGAJAMENT ASUMAT DE ROMANIA IN FATA FMI RELATIV LA NEAPLICAREA OUG 50 DIN 2010 LA CONTRACTELE IN DERULARE. Asa ca nu accept o asemenea explicatie.

PD-L nu este reprezentat de o mana de deputati care isi fac propriile si personalele combinatii cu baietii din banci, ca sa faca praf OUG 50 din 2010. PDL reprezinta o suma de oameni care inteleg de ce este IMPERIOS NECESAR ca OUG 50 din 2010 sa se aplice mai ales contractelor in derulare pentru ca nu facem legi aplicabile unui numar de 10 contracte inchizand ochii la milioane de romani care ar ramane prizonieri in tarcul de vanatoare al bancilor.

Se pare că marți, ziua în care se va vota forma finală a articolului 95 din OUG 50 (cel care decide dacă regulile Ordonanței se vor aplica sau nu creditelor în derulare), va fi amuzant de urmărit ședința. Se dă în streaming live, deci fiți pe fază.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.