Test în 1000 de caractere: Mini Coupé Cooper S

Mini ieșea deja în evidență prin nonconformism și fără a lansa un model cu doar două locuri care să sublinieze și mai mult lucrul ăsta. Dar, dacă tinerii care au bani de un model Mini folosesc oricum locurile din spate doar când vreun prieten rătăcit a încercat și berea aia nouă brună, logica unui model egocentric cu doar două scaune vine cumva normal.

Sub capota versiunii Mini Coupé Cooper S cu care am avut onoarea să mă intersectez stă un motor pe benzină de 1.6 litri și 184 de cai care papă 7.5-8.0 litri/100 km forjat pe șosele. Motor mai mult decât potrivit. Oricum, milionarii excentrici au și un JCW de 211 cai la care să aspire. Cei mai mari ochi au fost generați de portbagaj. Te aștepți ca o gâlmă cu roți să aibă loc în care să intre cu greu un cofraj cu ouă. Greșit. Pleci fără probleme într-un concediu lung, pentru că îți intră acolo atât bagajele de plecare, cât și alea pline cu haine pe care fata din dreapta le va aduce din țara-n care ai decis să pleci în vacanță, oricare ar fi ea. Țara.

Da, nu vezi nimic în lunetă, eleronul care se ridică automat când te dai la ea mai taie și el din orizontul posterior, iar parbrizul e atât de mic încât ți se pare că porți șapcă non-stop. Dar probabil asta e și ideea. Un mare plus pentru Aupeo, radioul online-aplicație de iPhone care m-a făcut să mă simt ca-n peșterile din Paleoliticul timpuriu când am intrat iar în mașina mea. Dacă ai 30.000 de euro, ești tânăr și nu râzi la Bendeac, go for it.

 

    • Mai multe date tehnice găsiți aici.
    • Un test extins aici (via Automarket.ro).

 

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.