Ana Maria Brînză (Popescu)

„Nouă trebuie să ne fie greu ca să ne fie bine”

Ana Maria Brînză (Popescu), născută în 26 noiembrie 1984, este considerată una dintre cele mai mari scrimere din istoria României.

Desemnată de cinci ori cea mai bună spadasină a lumii, Ana a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice (Atena 2004, Beijing 2008, Londra 2012, Rio 2016, Tokyo 2020). Este campioană olimpică la JO de la Rio (pe echipe) și vicecampioană olimpică la individual la JO de la Beijing.

A câștigat de două ori medalia de aur la Campionatele Mondiale de scrimă (2010 Paris și 2011 Catania), ambele în echipă. Lista de medalii la Campionatele Mondiale continuă cu două medalii de argint (2015 Moscova, echipă și 2018 China, individual) și cu două medalii de bronz (2011 Catania individual și 2013 Budapesta, echipă).

La Campionatele Europene, Ana are 7 medalii de aur, dintre care 6 cu echipa.

Povestea Anei spusă de ea însăși este în podcastul 1 la 1, pe care îl poți urmări mai jos.


Seria de discuții 1 la 1 face parte din campania Start you Impossible. Proiect susținut de Toyota, partener oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.


A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.