Cinci lucruri pe care le-am făcut în 2010

Inaugurez pe acest blog o leapşă, adică un “na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie” pe teme personale. N-am mai făcut niciodată asta (deh, blog de trei săptămâni), deci faptul că Toma Nicolau m-a anunţat că sunt dator să-i răspund m-a cam luat pe nepregătite. Anyway, subiectul e bun – cinci lucruri pe care le-am făcut în 2010 – aşa că voi prelua leapşa, pentru că anul ăsta a fost lung şi plin de poveşti interesante.

1. BĂIEŢII

O să încep cu faptul că în cursul lui 2010 am făcut cunoştinţă cu o bună parte din oamenii care activează în Social Media românească. O zonă pe care n-am activat mult până în primăvara anului ăstuia din cauze care ţin mai ales de cercul închis aş jurnalismului auto, principala mea îndeletnicire şi în acelaşi timp principalul meu hobby. Aşadar, prin #fotbaltweetmeet am cunoscut nişte băieţi frumoşi, de asta le sunt dator lui Cezar şi lui Pandutzu pentru organizare şi lui Vlad Bălan, cel care m-a chemat. De aici până să-i cunosc pe toţi oamenii minunaţi de pe Twitter şi mai mult decât atât n-a fost decât un pas. A urmat #echipabloggerilor, apoi #letsdoitro, apoi poveşti împreună cu oameni adevăraţi şi inteligenţi. Adi, Bobo, Lucian, Toma şi consoartele: numai respect. Respect şi pentru ceilalţi băieţi de comitet, vă ştiţi voi, că n-am spaţiu aici cât să vă amintesc pe toţi. Şi nu îndrăznesc să nu-l amintesc pe nea Chini, acest liant prenadez al celor care încearcă să spună ce vor şi ce pot prin interneţi.

2. BERNABEU

În 2010 mi-am împlinit un vis: acela de a merge la un meci pe Barnabeu. Povestea a fost una foarte frumoasă, pentru că totul a fost ţesut în jurul fratelui meu, mare fan al celor de la Real Madrid. Pe scurt, omul a venit de la Bistriţa cu ideea că va juca fotbal în sală la Ploieşti şi că va fi cazat la internat şi a aflat în poarta aeroportului că va vedea Real Madrid-Racing Santander pe Santiago Bernabeu şi că va sta pentru patru zile în centrul Madridului. În plus, a văzut un meci terminat cu 6-1 pentru echipa sa (a noastră, de fapt) favorită. O experienţă senzaţională.

3. PORSCHE

Un alt vis împlinit în 2010: am condus toată gama Porsche în aceeaşi zi. Pe traseul Bucureşti-Mamaia şi retur, într-o primăvară plăcută, pe o autostradă pustie. Fără amenzi şi cu viteze legale, evident…

4. BARCELONA

A patra realizare este de fapt o confirmare a unui vis. Am fost pentru a doua oară în vacanţă la Barcelona, care în opinia mea este cel mai frumos oraş din Europa. De data asta am stat 11 zile, timp în care am avut ocazia de a vedea lucruri şi de a simţi poveşti în Ciutat Vella, prin Eixample, pe Montjuic, la Font Magica, în Port Olimpic, de-a lungul Avinguda Diagonal şi de-a latul Barcelonetei. Cu Eliza, evident. Genial.

5. PROCESUL

Al cincilea lucru care mi-a marcat anul e legat de o treabă oarecum tristă şi de nedorit: am intentat primul proces din viaţă. Băncii Volksbank. Am învăţat în ultimele patru-cinci luni legislaţie bancară, drept comunitar, legislaţia care apără drepturile consumatorului şi întreaga armată de tâmpenii pe care nu ar fi trebuit să mi le însuşesc dacă Statul român şi-ar fi apărat interesele de dorinţa hulpavă de profit a băncilor care activează în România. Povestea e, oricum, de abia la început, iar anul 2011 va fi unul plin din punctul ăsta de vedere.

BLOGUL

Am lăsat la final, hors-concours, acest blog. Era o dorinţă pe care mi-am înfrânat-o de ceva vreme, dar a venit timpul să-mi umplu puţinul timp pe care-l am liber cu poveşti despre mine pentru voi. Revin în 2011 asupra acestui subiect. Probabil.

***

Şi pentru că regula e de a pasa responsabilitatea şi plăcerea şi altora, îi invit pe dragii mei prieteni Sorin, Chinezu, LucianAndrei şi Piticu să-şi spună cele cinci poveşti ale anului.

Să fie bine.

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

6 Comentarii

 1. Nu-i rau. Frumoase cele 5 lucruri ale tale. De departe, zic eu, cel mai frumos e punctul 4. Eu inca n-am ajuns, dar sper sa se intample foarte repede. :)
  Revin si eu cu articolul. Multumesc. :)

 2. :) de obicei, in timpul trecerii in revista a diverselor bloguri, sar peste lepse…mi se par prea personale si de cele mai multe ori total insipide… normal, ca la tine, am aruncat un ochi, facand o exceptie ce tine sa zicem de istorii.
  Porche e o masina de vis in orice forma; barcelona e si-n opinia mea cel mai frumos oras al batranei doamne europa; despre procese& related stuff am invatat si eu ca sunt inerente in romania; etc… DAR ce m-a determinat sa-ti las un rand aici e punctul 2 – RESPECT, Mihai, pentru asta.

  • Ce bine-ar fi să ne şi vedem să vorbim despre multe altele :)

   Zic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.