Marian Drăgulescu

„Dacă nu aș fi făcut greșeli, nu aș fi ajuns să fiu sportivul Drăgulescu”

Marian Drăgulescu, născut în 18 decembrie 1980 la București, este unul dintre cei mai titrați gimnaști din istoria sportului românesc.

A câștigat 10 medalii de aur la Campionatele Europene, la ediția din 2004 (Ljubljana) reușind să bifeze patru dintre acestea: la Sărituri, Sol, Individual Compus și cu Echipa. Doar Nadia Comăneci a mai reușit asta în istoria gimnasticii din România.

La Campionatele Mondiale, Drăgulescu are 8 medalii de aur (patru la Sărituri, patru la Sol).

Jocurile Olimpice reprezintă singura competiție majoră la care Drăgulescu nu a reușit să câștige medalia de aur. Este însă vicecampion olimpic și dublu medaliat cu bronz: toate cele trei medalii au fost câștigate la Atena, în 2004). A fost însă de două ori foarte aproape de medalia de aur.

În 2002 a fost desemnat Gimnastul Anului la nivel mondial și este Maestru Emerit al Sportului în România. Drăgulescu dă numele uneia dintre cele mai dificile sărituri din gimnastică.


Seria de discuții 1 la 1 face parte din campania Start you Impossible. Proiect susținut de Toyota, partener oficial al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.


A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.