Simona Halep: cazul de dopaj

Decizia TAS: 9 luni de suspendare

Simona Halep poate să joace din nou tenis profesionist.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) a decis în unanimitate că suspendarea de patru ani impusă de tribunalul independent ITF (ITIA) trebuie redusă la 9 luni. Suspendarea Simonei din orice competiție a început în 7 octombrie 2022 și a durat până la 6 iulie 2023.

Reducerea suspendării a fost decisă în unanimitate de judecătorii TAS.

Concluziile pe scurt:

– TAS a decis că Simona demonstrat îndeajuns de convingător că substanța incriminată (Roxadustat) a ajuns în corpul ei printr-un supliment alimentar contaminat, deci neintenționat.

– Judecătorii TAS fac diferența clară între intenție și neglijență: chiar dacă judecătorii au considerat că Simona Halep are o parte de vină prin neglijență pentru prezența Roxadustatului în organism, pentru că nu a fost îndeajuns de grijulie când a utilizat suplimentul Keto MCT, concluzia judecătorilor a fost că Simona „nu este vinovată de neglijență în mod semnificativ”.

– TAS a anulat al doilea capăt de acuzare, cel legat de testul de sânge cu parametri diferiți din pașaportul biologic al Simonei (22 septembrie 2022). Cauza anulării: TAS a luat în considerare o altă probă de sânge (privată) prelevată Simonei în 9 sepembrie în contextul unei operații pe care sportiva a suferit-o atunci. Acest detaliu (care nu a fost luat în considerare de ITIA la procesul inițial) plus faptul că Simona a anunțat că nu va mai juca tenis în restul sezonului 2022 au fost considerate de TAS dovezi îndeajuns de clare pentru ca Tribunalul să anuleze capătul de acuzare.

Decizia completă TAS:

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Un Comentariu

  1. Bravo! Si acum spor la munca si tărie pentru a recupera timpul si clasamentul pierdut! Hai Simona!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.