Un suedez, un neamț și un român…

Săptămâna trecută le-am făcut o vizită de vreo două zile spaniolilor din Jerez de la Frontera, o localitate aflată în sudul Spaniei. Se întâmpla cu ocazia primului test internațional de presă pentru noua generație Ford Focus, care la noi va apărea undeva la mijlocul lui martie. Nu despre asta vreau însă să vă povestesc.

La cina de după testul propriu zis am avut norocul de a sta la masă cu unul dintre directorii Ford România, un suedez simpatic care lucrează la Ford de vreo 40 de ani, dar și cu directorul de comunicare Ford Europe, un german cu un foarte dezvoltat simț al umorului. După ce am discutat despre mașina testată și am intrat în alte subiecte legate de noul Focus, discuția a alunecat înspre spațiul personal al fiecăruia dintre cei de la masă. La un moment dat a venit rândul germanului să povestească lucruri care se întâmplă în țara sa, iar discuția a ajuns la un moment dat într-un punct în care nu știam dacă să râd în hohote, să plâng cu clăbuci sau să înghit pur și simplu în sec.

“În ultima perioadă, toată presa din Germania discută doar despre un ministru al nostru care a copiat la teza de doctorat. În sensul că a plagiat din lucrările altora. Zi și noapte vezi doar asta la televizor și în ziare, de parcă asta e cea mai mare problemă a Germaniei“, a spus omul.

M-am gândit imediat la subiectele fierbinți ale României. Dacă la noi s-ar vorbi despre teze de doctorat -plagiate sau nu – la televizor, aș fi cel mai fericit om din lume. Așa că am găsit rapid soluția pentru dilema mea.

Am înghițit în sec.

Apropo, omul cu pricina – ministrul Apărării din Germania – a demisionat din cauza asta. Probabil că în România, țara academicienilor care s-au târât prin anale cum se târăște viermele prin tufă, singura reacție ar fi fost un sincer, dar strămoșesc “Marș de-aici, presă de doi lei!”

A jucat fotbal 12 ani doar pentru a avea pe ce să dea vina ulterior pentru că s-a îngrășat. Acum joacă tenis la nivelul tălpii de șlap. Mare fan al tuturor echipelor defuncte din România, deci mizați pe el pentru o analiză obiectivă, pentru că practic nu are ce să mai piardă. În cealaltă viață e jurnalist auto și-i stresează pe toți obligându-i să-și lege centurile de siguranță.

Un Comentariu

  1. Faza si mai tare e ca pe ministru il cheama Gutenberg.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.